PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

tisdag 24 april 2012

KSR 69 guidelines

På helgens domarseminarium, tipsade den eminente föreläsaren Tom Björkholm om RYA's dokument för hantering av KSR 69, "Mycket dåligt beteende", eller Gross misconduct på engelska.

En välbehövlig handledning i tillämpningen av KSR 69  - i Sverige är vi tyvärr ofta alldeles för flata för att vilja/våga använda oss av KSR 69.

2 kommentarer:

  1. Ropa protest, visa röd flagg och ange regel 69 brukar få tyst på dom flesta som skriker okvädningsord. Visst har regel 69 haft effekt! Men det kanske kan bli ännu bättre.

    SvaraRadera
  2. Hej, jag tänkte närmast på att domare o protestkommitte' i Sverige brukar vara väldigt rädda för att använda sig av KSR69, utan man låter händelsen ofta passera utan åtgärd.

    Sen, rent formellt, kan en båt inte protestera enl KSR 69, utan istället kan båten (eller vilken annan observatör som helst) meddela till protestkommitte'n att man vill att kommitte'n ska titta på ärendet. det är då upp till protestkommitte'n att besluta om man kallar till en "hearing", och om så görs, också besluta om straff/åtgärd.

    Det är i just detta sammanhang som jag tycker RYA's guidelines är utmärkta som stöd.

    SvaraRadera