PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

måndag 25 februari 2013

B&R 23 SWE 9 2012 Highlights

7 kommentarer:

 1. Uj va den rullar på!! Blir tufft för min AIRBENDER att matcha, ska ni köra Lidingö Runt?

  SvaraRadera
 2. Hej Jimmy,
  Jo, B&R 23:an rinner på bra, ibland lite för bra för att vi gamla gubbar ska hänga med den... :-)

  Vi har planerat att köra LR, det hänger på om vi hinner mäta o väga båten innan så att vi kan ansöka om SRS-brev. Seglen hade vi tänkt ta till Gran för mått o fix, men vägningen vet jag inte hur vi ska få till.

  SvaraRadera
 3. Ja, kan tänka mig att den är rätt hetsig!! Och såklart inte lätt att segla men det är ju både roligt och "fostrande"! ;)

  Det är ju inget måste att ni väger båten, ni kan ju ange mått & vikter från tillverkaren vilket väl är Torkel? http://www.torkelbatar.com/br23.html

  Men visst, är ni petiga och väger och mäter med mätman så får ni ju ett SRSv-mätbrev vilket innebär några tusendelar lägre SRS-tal.

  Jag är mätman och kan hjälpa till i så fall, våg kan man hyra SSF sedan är det bara att hänga upp den i första bästa kran! Har den centrumlyft?

  Eller så skiter ni som sagt i allt detta och bara skickar in de mått ni själva kan mäta (typ segel) och tar resten från tillverkaren och lever med att ni får några tusendelar högre SRS-tal, men ni kommer ju ändå att ha andra B&R 23:or att rejsa mot, först i mål är det ju som gäller ändå, eller? :)

  SvaraRadera
 4. Fostrande är ordet...! Har vare sig varit så blåslagen eller badat så mycket på 40 år som sen vi började segla B&R 23...! :-)

  Ok, jag trodde man var tvungen att väga, men då kör vi med tabellvikten - som du säger, det är ju först i mål som gäller..! :-) Ska bli kul att se om vi hänger med Airbender - får hoppas på TWA 140 runt hela ön...! :-)

  SvaraRadera
 5. På ren fart är det nog inte så svårt för en B&R 23 att segla ifrån en Admiralty 30 men hanteringsmässigt så är Adm30 på andra sidan skalan av B&R 23:an så det blir min chans i så fall om vi pratar scratch i mål...

  SvaraRadera
 6. Jag skulle tro att på kryssen har vi nog ingen chans,har inte upplevt B&R 23:an som nån fantastisk kryssbåt, men på undanvinden borde vi kunna dra ifrån, så länge som vi håller båten på rätt köl och oss själva inombords, vilket inte alltid var fallet i höst... :-)

  SvaraRadera
 7. Airbender är en ganska kass kryssbåt om man jämför med hennes undanvindsegenskaper. Hon känns för smal på kryssen med för lite stabilitet, i alla fall i allt över 4 m/s. Min B&R 38 är mycket mer allround, kryssar fantastiskt i allt över 5-6 m/s när man har pumpat upp vattenballasten samt rinner på bra på övriga bogar också. Vi får väl se helt enkelt, två väldigt olika koncept med väldigt lika SRS-tal... spännande! :)

  SvaraRadera