PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

torsdag 15 december 2011

Dags att stänga shopen

Denna blogg har nu varit igång i ett halvår ungefär.

Pga bristande intresse, dvs en *mycket* begränsad läsekrets, i genomsnitt ca 10 "visitors" per dag, vilket är betydligt färre än den primära målgruppen, så är det inte meningsfullt för mig att fortsätta att lägga mer tid på detta.

Stort tack till dem som haft tid och ork att med sina kommentarer ge feedback.

mvh,
Tommy

14 kommentarer:

  1. Trist - varit intressant läsning. Hoppas du ombestämmer dig.
    Själv tillhör jag dem som läser dina inlägg via RSS så de dyker inte upp in din statistik.

    SvaraRadera
  2. RSS her i Norge også!

    SvaraRadera
  3. Hej, det är självklart kul att det finns folk som läser bloggen via RSS-feeds, och jag uppskattar att ni tog er tid att påpeka detta.

    Men tiotalet läsare (eller 12, med två RSS-feeds! :-) per dygn är ett tydligt tecken på att de ämnen som jag skriver om har ett mycket begränsat intresse "där ute", och då blir bloggandet och bloggformen som sådan ointressant, närmast som en "personlig dagbok", och är det en dagbok man skriver finns det ingen anledning att lägga ut en den på nätet (även om det är just det många bloggare gör...! :-)

    Men vi får se, kanske får jag anledning och inspiration att återuppta bloggandet när säsongen börjar igen i vår.

    Tack för er feedback!

    mvh,
    Tommy

    SvaraRadera
  4. Tråkigt!
    Jag tycker i alla fall att du har skrivit mycket intressanta inlägg.

    Saknade en 'seriös' seglingsblogg som kontrast till de ryktesspridande, konspiratoriska och personangripande som finns, och hittade din, som för mig fyller denna stora lucka vid sidan de andra.

    Passar på att tipsa om en annan favorit inom ett annat område som jag tycker har en skön vinkling vid sidan av det traditionella utbudet:
    http://hjarnfysik.blogspot.com/

    Kudos till er som skriver lite utanför den breda fåran, fylld av prylhysteri, rykten och påhopp och istället erbjuder djup. För mig är det dessa smalare bloggar som är essensen i bloggande. Det breda får man ju sig till livs ändå.

    Hoppas innerligt att du ändrar dig när du fått ha lite julledigt och det nya året ligger som ett oskrivet papper framför oss.

    MVH - Jonas (som också håller sig uppdaterad via Atom/RSS flöden, och som kanske allt för sällan ger sig till känna genom att kommentera bra och kloka poster och dess kommentarer)

    SvaraRadera
  5. JOnas, tack för de uppskattande kommentarerna.

    Jag delar din syn på bristen på "djup" i bloggosfären, men det är ju inte särskilt förvånande, bloggandet är ju en reflexion av det moderna samhället i stort: mycket yta, lite djup. Det är betydligt mindre ansträngande att läsa om t.ex en dokusåpakändis än att läsa om kappseglingsregler o aerodynamik... :-)

    SvaraRadera
  6. Jag läser också bloggen via RSS så du kan göra +1.
    (Läser nästan alla bloggar via RSS.)

    SvaraRadera
  7. Tack för de inlägg som du lyckats få till. Djupet är ovanligt som flera tidigare nämt, sånt uppskattas. Hoppas du ändrar dig. I dagens bloggbrus så tar det nog ett tag innan folk hittar fram.

    SvaraRadera
  8. Intressantaste seglingsbloggen enligt mig!
    / Petter, Umeå

    SvaraRadera
  9. Håller med de tidigare talarna om det mesta.
    Önskar i alla fall en god jul o gott nytt år och hoppas att du känner ny inspiration att fortsätta 2012. Ett skäl att du inte har så många besök kan väl vara att inte så många känner till din blogg.

    Om du fortsätter lovar jag att sprida ryktet.

    mvh

    Hasse

    SvaraRadera
  10. Hasse & Petter, tack för uppmuntran ! :-)

    Som sagt, jag får se om inspirationen infinner sig igen så småningom.

    Här är en intressant länk om Jessica Watson, den yngsta världsomseglaren:

    http://www.svd.se/sport/jag-pratade-med-min-bat_6725777.svd

    Önskar er en god jul & gott nytt år!

    SvaraRadera
  11. Tråkigt att höra, jag tycker din är en av de intressantaste bloggarna med mycket djup och funderingar som inte kommer fram någon annanstans.

    Jag tror kanske det kan vara lite farligt att hänga upp sig på antal läsare per dag. Jag besöker få bloggar dagligen men kör "uppsamlingsheat" och läser in mig på några stycken när jag får möjlighet - din är en av de översta i mina läslänkar. Sedan har Hasse helt rätt, marknadsföring är viktigt i dessa dagar när var och varannan människa har en blogg. Om du fortsätter blogga skall jag gärna hjälpa till att marknadsföra den!

    SvaraRadera
  12. Tack Patrick,

    fast du är lite "efter" i läsningen... :-)

    Jag hittade lite inspiration efter jul o nyår att skriva, så bloggen är igång igen. För tillfället formligen bubblar det av för mig intressanta saker att skriva om, jag hoppas att inspirationen räcker tills säsongen börjar igen...! :-)

    mvh,
    Tommy

    SvaraRadera
  13. Jag såg det när jag läste nästa inlägg :)

    SvaraRadera