PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

tisdag 21 maj 2013

SRS-vägning & mätning

Igår anordnades det vägning och mätning för SRS-brev på Bullandö.  Ansvarig mätman var Johan Tuvstedt, assisterad av Jimmy Hellberg, som var där för att få Airbender vägd.

Leffe o jag var på plats i god tid, och passade därför på att äta en god och närande måltid hos hamnkrogen i Bullandö, och njuta av solen.Johan visade sig vara en fena på att inte bara mäta båtar, utan han imponerade stort när han i stort sett utan draghjälp på egen hand klättrade upp i masten på båtarna! :-) Likaså imponerade Jimmy som "sakletare" - trots att Leffe & jag trodde oss ha tömt båten på alla prylar, så hittade Jimmy lite diverse bestick, tallrikar, glas mm som Leffe inte hade sett ombord på många år....! :-)

Ett tiotal båtar lyftes upp under loppet av ett par timmar av en mäktig kranbil på 26 ton, och själv fick jag äran och den ansvarsfulla uppgiften att sköta den något för korta sladden till mätinstrumentet... :-)

För S/Y Singdoys del så lär mätbrevet förhoppningsvis resultera i några pinnars sänkt SRS-tal - jag har länge misstänkt att båten väger mer än de 5.8 ton som står i produktbladet, och så var fallet. Väntar med spänning på det nya mätbrevet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar