PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

fredag 29 juni 2012

ÅF Offshore Race - a.k.a Gotland Runt


Var in till stan idag och blev imponerad av vilket "drag" det var på Skeppsholmen, musik, barer, mat mm, kring ÅF Offshore Race, dvs det "nya" Gotland Runt, med start mitt inne i City: 4-5 pontonbryggor utlagda, söder om Af Chapman på Strömmen, massor av folk på Skeppsholmen, och många båtar förtöjda, i väntan på morgondagens start.

På många sätt liknade dagens event det drag som vi hade på Strömmen i samband med Volvo Ocean Race-besöket i Stockholm för några år sedan-

Det har ju snackats en hel del i seglarkretsar om huruvida det är bra eller inte att förlägga starten av Gotland Runt inne i Stockholm istället för den traditionella starten utanför Sandhamn, men jag tycker att arrangören har gjort helt rätt: genom att lägga starten inne i City så får seglingen uppmärksamhet långt utanför de närmast sörjande, Henri Lloyd/Sail Racing-glassande typerna i KSSS-tröjor o Docksides-dojor...! :-)  :-)

på Skeppsholmen idag fanns massor av folk som normalt inte bryr sig ett smack om segling, men som nu visade intresse för vad segling och Gotland Runt egentligen handlar om.

ÅF och KSSS är bara att gratulera för nytänket - hoppas bara att det blir vind imorgon så båtarna slipper köra med gjutjärnsgenuan till omstart i Sandhamn!  Själv ska jag försöka att hinna med att pallra mig ner till Oxdjupet för att kolla på kalabaliken när båtarna ska försöka passera det 200m smala sundet, där vindarna brukar kunna vara mycket skruvade, och där vare sig vägfärjan  eller Finlands-trafiken knappast kan väntas visa särskilt mycket hänsyn till Gortex-kostymerna...! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar