PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

måndag 30 september 2013

Åland Race 2013 - Chewed by Pac-Man



På återresan på Åland Race mötte fältet väldigt skiftande vindar, från 7-8 m/s till 0 m/s, och med vrid på 180 grader, och sen tillbaka 90 grader.

Filmen visar när vi är nästan framme vid mållinjen 3-4 NM ifrån, där vi på Singdoy (åtm. jag) redan börjat räkna på hur mycket en magnum-pava årgångs-champagne skulle komma att kosta på Furusunds Värdshus - det såg ett tag,  några få NM före mållinjen,  ut som att vi skulle kunna vinna racet, eller åtm. ta en pallplats, inte minst efter att vi med stor möda såg ut att lyckas hålla både Vindile (närmaste båt i lä i filmen) och Valkyria, 845m  rakt akter om oss (uppmätt med lasermätare!:-) bakom oss...

Men ack vad vi bedrog oss - lärdom: ta aldrig ut något i förskott: kolla på filmen: från låååångt bakom kommer Pac-Man (andra båt i lä) som skjuten ur en kanon i den i det närmaste obefintliga vinden, och glider förbi oss alla.

Att vi på Singdoy sen totalt misslyckas med att läsa av det sista vridet och hamnar helt fel på kryssen de sista NM är ju bara att skriva upp på klant-kontot...! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar