PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

lördag 6 oktober 2012

B&R 23 downwind racePeter Gustavsson på Blur.se var ju ute häromdagen på västkusten och drog några repor med sin J/111, riktigt läckert!

Blur III toppade 17 knop i 12 m/s.

Vi var ute med B&R 23:an i 4-6 m/s på ostkusten, och kom bara upp i 14 knop.... surt...!  Måste vara bättre att segla på "den västra baksidan".... :-) Nya tag nästa gång att spöa Blur III i fart...! :-) :-)


2 kommentarer:

  1. Nice!

    Ett tips är att låta gennakergasten stå/hänga med trapez påkopplad bredvid rorsman, då ser han gennakern bättre och att han då kan ta i med hela kroppen (benen) när han ska skota 55kvm utan vinch.

    SvaraRadera
  2. Hej, tack för tipset! Vi hade fullt sjå med att överleva under premiärturen, så det fanns ingen tid att fundera på optimal positionering mm, det bara blev som det blev...! :-) t.ex första gen-sättningen så råkade jag som satt i brunn ta skotet, när Micke kravlade sig upp i trapetsen för att hänga ner båten samtidigt som Danne lovade upp. Det blev sen direkt ett sånt tryck i skotet att jag inte hade en tanke på att komma upp i trapetsen... Vid de senare sättningarna lyckades vi åtm ha bägge i trapets, men då kördes gen av den som stod i den främre. Vi testar ditt tips nästa gång! :-)

    SvaraRadera