PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

fredag 12 oktober 2012

B&R 23 fix & prylar

Idag var det dags att fixa lite prylar på båten. Dels bytte vi ut gennakerskotet som sett sina bästa dagar, till nytt Gottifredi Maffioli-skot (bild), inte direkt billigt, men som de säger i LoReal-reklamen: "because you are worth it!" :-)


Kim, Repslagarmästaren [bilden borttagen på foto-ägarens begäran]  hos Jollespecialisten.se,  har varit till stor hjälp, inte enbart med att skala och tagla flera skot åt oss, utan också kommit med många råd och tips, t.ex om de "soft shackle"  som vi nu använder som fästen till fockskoten.

Dessutom lärde Kim Micke att göra en rör-splits, vilket behövdes för att fixa till en ny water-stay med maximalt stark Hampidjan Dynex-lina. Hampidjan är en Isländsk firma med sina rötter i trålningsindustrin, så de borde ju om några veta en del om tampar...  .Så nu har vi shoppat prylar för närmare 20000 SEK, så vi lär inte kunna skylla på materialet på nästa säsongs kappseglingar.... :-)

6 kommentarer:

 1. Hmmmm,Trodde alltid man kunde skylla på materialet.Vad skall man
  annars skylla på :-)
  Snyggaste water-stay jag sett på en B&R 23

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusan... Tänkte inte på det...! :-) nåväl, vi har ju alltid seglen kvar att skylla på, de är säkert utslitna eller felskurna...! :-)

   Håller med om att waterstaget blev snyggt! Micke gick "i lära" hos Kim ett par timmar innan han vågade sig på operationen... :-)

   Radera
 2. Tommy, du snor min bild på Kim utan tillåtelse men även min bandbredd till mitt web-hotell då du inte hostar bilden själv. Inte OK! / Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan; är det inte skillnad på "snor" och att länka till? Internet fungerar så att man länkar till olika saker - vilket medför inverkan på den länkades bandbredd. Tycker man det är jobbigt kanske man skall undvika att publicera saker på internet! Gissar att Tommys avsikt var att ge Kim litet "cred" men det verkar inte du vara intresserad av.

   Radera
  2. Micke, jag har inte samma syn som du på någon av de punkter du anför.

   Radera
 3. Johan, då är bilden bortplockad. jag hade inte en tanke på att du skulle ha nåt emot att jag länkade till din bild på din sida, men eftersom så tydligen var fallet så ber jag jag om ursäkt för det, kommer inte att ske igen.

  --Tommy

  SvaraRadera