PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

lördag 6 oktober 2012

This is B&R 23 sailing - Pure Adrenaline!Igår vad det äntligen dags att testa den 55 kvm stora gennakern "Il Monstro". Riktigt byig vind som pendlade mellan 3-6 m/s gjorde det riktigt jobbigt att balansera båten. Som tur är hade vi tagit in en riktig rorsman, en som vet vad han håller på med, Danne Englund från Värmdö Jolleseglare, utan Dannes medverkan hade vi nog fått bada på riktigt, nu begränsade sig fadäserna till två, den ena där jag tappar fotfästet i trapetsen och hamnar långt utanför båten en stund (1:20 in i filmen), den andra där Micke i bakre trapetsen bestämmer sig för att ta sig en tur upp på fördäck genom att passera utanför mig som står i den främre trapetsen (5:06)... :-)

Toppfarten med gennakern blev närmare 14 knop, inte illa i kanske 5 m/s vind!

Kolla också statistik-graferna i slutet av filmen: Mickes pulsmätare slog nya rekord, med en maxpuls långt utöver vad en 50-plussare borde ens kunna ha, och med en snittpuls på över 150 bpm så lyckades Micke bränna över 1500 kcal på två timmars segling! Det är mer än halva energibehovet per dygn för en vuxen man...!

4 kommentarer:

 1. Kul att ni filmar och lägger ut så man kan följa B&R 23 seglandet.sekvensen med två man i trapets och gennaker ser grymt bra ut.13,1 knop är bra.jag måste också skaffa en gps så man kan logga farten.Vad kör ni med för gps ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder en Garmin Forerunner 310XT. Primärt tänkt för triatleter så det går bra att bada med den. Som en kul finess så kan man ju ha pulsbandet inkopplat för att grafiskt illustrera sin nära-döden-upplevelse!

   Radera
 2. Way to go!!! Ser ju riktigt stabilt ut med tanke på hur länge ni har kört.

  SvaraRadera
 3. Tack Peter!

  Vi hade en riktigt duktig rorsman till hjälp, så det underlättade mycket!

  Har du vägarna förbi Stockholm så är du välkommen på en testtur!

  Sen när det gäller den synbara stabiliteten så är det trevliga med modern video-redigerings-teknik att man lätt kan klippa bort sånt som man inte vill publicera, t.ex gennaker-sets som tar 1 min, gen-nedtag som tar lika länge, totalt fel trim, skotpunkter mm ....! :-)

  SvaraRadera