PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

tisdag 2 oktober 2012

B&R 23 sailing for dummies - konditionsträning & fettförbränning

Micke hade på sig en pulsmätare (bland alla andra gizmos :-) under vår premiärtur med B&R 23:an i söndags.

Trots att det bara blåste 3-4 m/s, kanske 5 m/s i ett par byar, så hamnade maximala pulsen under seglingen på över 160 slag per minut, och snittpulsen på ca 130.

Enligt modern forskning på pulsintervall så bör vi 50+-are ha en absolut maxpuls på ca 171, vilket innebär att Micke momentant var uppe i över 94% av maxpuls för sin åldersgrupp - alltså högintensiv konditionsträning - och snittpulsen hamnade på 76%, vilket placerar seglingssessionen som helhet i den medelintensiva konditionsträningskategorin, som utvecklar uthålligheten och syreupptagningsförmågan, samt bränner fett på ett mycket effektivt sätt.

Slutsatsen således är att B&R 23-segling bör bli en ny hälsotrend och folkrörelse: istället för att springa på löpband eller köra spinning eller nåt annat fjolligt på dyra svett- och parfymluktande Gym, så kan man skaffa sig en B&R 23:a och få betydligt bättre fys-träning med den, samtidigt som man kan njuta av frisk luft och vacker natur! :-)

Kan nån ringa och tipsa Hälsoministern att det är bättre att lägga skattepengarna som spenderas på överviktighet på att stötta B&R 23-segling än att stötta fettsugning, fettmaoperationer, medicinering mm...? :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar