PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

fredag 28 september 2012

B&R 23:an äntligen i sjön

Så har vi äntligen, efter 3 veckor, fått B&R 23:an i sjön i Östersjöns bräckta vatten!

På söndag blir det premiärtur i hemmavattnen, kan nån ringa och förvarna SSRS....? ;-)

7 kommentarer:

 1. Tack Peter,

  det ska bli riktigt kul! Förmodligen kommer vi att slå ihjäl oss när två 50+ gubbar ska ut o hänga i trapetserna och försöka styra samtidigt, men det kan det vara värt...! :-)

  SvaraRadera
 2. Nice! Ha så kul, om ni ska ut och köra i hårda vinden med bara två pers ombord så finns ju risken...då är det vitalt att ni hamnar på centerbordet illa kvickt, annars kan det gå såhär (2008): http://oi48.tinypic.com/2q393ef.jpg

  SvaraRadera
 3. ouch! Tack Adrian för varningen, vi ska nog ha lite respekt för båten, känns det som...! :-)

  SvaraRadera
 4. Förresten Adrian, är bilden från Lidöngö Runt 2008....? Har för mig att det var det året det blåste som tusan, uppemot 20 m/s, och ett flertal båtar fick rejäla problem, bl.a fick Kustbevakningen lyfta upp nån sportbåt med kranen....

  SvaraRadera
 5. Bilden är tagen efter att jag och båtägarens son har varit ute och lekt i lite för hårt väder. LR 2009 minns jag som en pina, vi drog runt 2-3ggr och vi tappade även rorsman vid ett tillfälle (se bild i Segling nr6 2009).

  Jag var inte med på LR 2008, men det kan mycket väl stämma att det var tufft!

  SvaraRadera
 6. Tror du har rätt, det var nog 2009 som det blåste som tusan... var inte med själv då heller, men var uppe på bryggan på en av Vaxholmsbåtarna på väg in till stan från Vaxholm, och det var rätt många haverister som vi passerade från Elvik till Värtan...Skepparen på V-båten fick ha örnkoll på alla båtar som borde kört med "red-over-red" (NUC) http://www.transport.wa.gov.au/imarine/19192.asp :-)

  SvaraRadera