PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

tisdag 16 augusti 2011

European Championships Matchracing, Åland


Idag invigs Europeiska Mästerskapen i Matchracing i Mariehamn. Seglingarna går precis utanför Pommern - som blir åskådarterass - i hamnen, så det blir ett ypperligt tillfälle att titta på (och lära sig!) matchracing på högsta nivå, speciellt eftersom banan ligger jättenära land!

Har ni inte nåt för er, så ta er över till Mariehamn, för det här är ett tillfälle till lärdom som det är synd att missa, speciellt för er som tänkt er köra Ungdoms-SM och Ungdoms-NM i matchracing senare i höst! Båtarna till Åland går flera gånger om dan från både Kapellskär och Grisslehamn, och biljetten lär inte kosta mycket mer än 50 SEK...

Madde och jag träffade Team Björn Hansen igår, och jag måste säga att jag har sällan träffat trevligare och mer sympatiska killar! Vi stod på bryggan och tittade på träningen en stund, och när killarna kommer in så inte bara hälsar de (skakar hand!) med oss, utan stannar och snackar med oss, nyfikna på vilka vi är, vad vi gör här, och när de får reda på att vi håller på med kappsegling, och att VJS har intresse för matchracing, så får vi både en privatlektion om taktik, regler mm, och ett erbjudande om att nån från teamet kommer och kör en clinic med VJS!

Det är märkligt att ju mer meriterade seglare är, desto mer sympatiska verkar de vara, och desto mer intresserade av att dela med sig av sina kunskaper!
2 kommentarer:

  1. Jag känner mig redan efter en 8:e plats ödmjukare och snällare än förra veckan :)

    SvaraRadera
  2. Freddan, du har alltid varit ödmjuk och snäll, så var försiktig så att det inte slår över nu efter framgången på SM...! :-)

    SvaraRadera